Sunteți inculpat într-un dosar de urmărire penală?

images

Executari silite ANAF

  • Home
  • Executari silite ANAF
Executari silite ANAF
Executarea silita este procedura prin intermediul care creditorul il constrange pe debitorul sau sa isi indeplineasca obligatiile decurgand dintr-un titlu de creanta pe care nu le executa de bunavoie.
In materia executarii silite a creantelor bugetare sunt aplicabile prevederile Codului de procedura fiscala.
Executorii fiscali organizati in compartimente de specialitate sunt abilitati sa efectueze executarea silita a creantelor bugetare, potrivit Codului de procedura fiscala.
Competenta de a recurge la masurile de executare silita necesare in vederea punerii in executare a creantelor destinate bugetului de stat, indiferent de natura acestora apartine ANAF.
Sunt supuse sechestrarii si valorificarii bunurile urmaribile proprietate a debitorului, prezentate de acesta si/sau identificate de catre organul de executare silita, in urmatoarea ordine:
• bunurile mobile si imobile care nu sunt direct folosite in activitatea ce constituie principala sursa de venit;
• bunurile care nu sunt nemijlocit predestinate pentru desfasurarea activitatii care constituie principala sursa de venit;
• bunurile mobile si imobile ce se afla temporar in detinerea altor persoane in baza contractelor de arenda, de imprumut, de inchiriere, de concesiune, de leasing si altele;
• masini, unelte, utilaje, materii prime si materiale si alte bunuri mobile, precum si bunuri imobile ce servesc activitatii care constituie principala sursa de venit;
• produse finite.
Executarea silita incepe prin comunicarea somatiei, in care i se comunica debitorului ca are obligatia sa efectueze plata sumelor datorate in termen de 15 zile sau sa faca dovada stingerii obligatiei sale, in caz contrar demarandu-se procedura de executare silita .
In cadrul procedurii de executare silita se pot folosi succesiv sau concomitent oricare dintre modalitatile de executare silita. Executarea silita se desfasoara pana la stingerea creantelor bugetare inscrise in titlul executoriu, inclusiv a accesoriilor ori a altor sume, precum si a cheltuielilor de executare.
Pentru orice intrebari sau, in cazul in care sunteti executat silit si aveti nevoie de un avocat specializat in acest domeniu, cabinetul nostru va sta la dispozitie. .
  • Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *